اخبار و مقالات

120 کشور دنیا از فناوری اینترنت اشیاء استفاده می‌کنند

گسترش کلان شهرها و تمرکز جمعیت در شهرها منجر به بروز مشکلاتی از جمله ترافیک و آلودگی هوا شده است. شهر هوشمند راه حل امیدوار کننده‌ای برای حل این مشکلات ارائه داده که سطح رفاه و آسایش در شهرهای بزرگ را ارتقا می‌بخشد. اینترنت اشیا یکی از دستاوردهای جدید تکنولوژی است که بر اساس آن تحقق شهر هوشمند به واقعیت می‌پیوندد.

اینترنت اشیا

یک استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد در حاشیه برگزاری بیست و چهارمین دوره نمایشگاه اتوکام 2018 اصفهان، در سخنرانی خود با موضوع “جایگاه اینترنت اشیاء در زیرساخت شهرهوشمند”، اظهار کرد: “اینترنت اشیاء” فناوری جدیدی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکه‌های ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم می‌شود.

بهرنگ برکتین با اشاره به تحولات در دنیای کامپیوتر گفت: از سال 1940 که نخستین کامپیوترها ساخته شد تا به امروز شاهد تحولات بسیاری در دنیای تکنولوژی ارتباطات بوده‌ایم. در این میان “بیگ دیتا”، “اینترنت اشیاء” و “رایانش ابری” در کنار هم معنا می یابند، با تاکید بر اینکه در هر علمی امنیت و شخصی سازی جزء لاینفک است.

وی ادامه داد: اینترنت اشیا مفهومی است برای توصیف آینده‌ای که در آن اشیای فیزیکی به اینترنت متصل می‌شوند و با اشیای دیگر در ارتباط قرارمی‌گیرند. نخستین بار در سال 1980 “کیوین اشتون” یک کارشناس در حوزه نوآوری دیجیتال از این مفهوم سخن به میان آورد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در آینده ای نزدیک اینترنت اشیا (IoT)، بزرگترین بازار تولیدکنندگان سخت‌افزار و نرم‌افزار خواهد شد. شرکت سیسکو (Cisco شرکت تولیدکننده تجهیزات شبکه) پیش‌بینی کرده است که تا سال 2015 ، 6.2 ترلیون دلار بر اینترنت اشیاء سرمایه گذاری می‌شود. این درحالی است که اکنون بسیاری از غول‌های تجاری دنیا مانند آمازون و فیسبوک سرمایه گذاری‌های کلان در این حوزه را آغاز کرده اند.

برکتین تاکید کرد: در حال حاضر 120 کشور دنیا از فناوری اینترنت اشیاء بهره می‌گیرند.

وی با بیان اینکه فناوری اینترنت اشیا در زمینه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: یکی از جذاب‌ترین مقوله‌هایی که در مورد اینترنت اشیا مطرح می‌شود، توانایی آن برای هوشمندسازی شهرها است. در یک شهر هوشمند، می‌توان با بهره‌گیری از سیستم‌های خودکارِ پیشرفته، تقریبا همه‌چیز را از طریق یک اتاق مخصوص، کنترل کرد.

برکتین تصریح کرد: بر اساس آمار در کشور آمریکا، هر فرد روزانه 10 دقیقه از زمان خود را که (معادل 15 سال عمر است) به دنبال جای پارک می گذارند. با کمک تکنولوژی اینترنت اشیا رقم 10 دقیقه در روز به 2 دقیقه کاهش یافته است و این یک نمونه از کاربردهای اینترنت اشیا است.

منبع: ایسنا